Ткаченко попросив Авакова посилити охорону пам’яток Революції Гідності

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням взяти під контроль розслідування наруги над меморіалом із портретами на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві

Про це він написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Вже обговорив ситуацію з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Попросив взяти розслідування інциденту під особистий контроль. Також акцентував на необхідності посилити охорону місць, пов'язаних з Революцією Гідності, аби не допустити такого у майбутньому", - написав Ткаченко.

Міністерство культури та інформаційної політики засуджує будь-які прояви вандалізму, особливо, коли це стосується пам'яті національних героїв. Керівництво відомства висловило обурення фактом плюндрування меморіалу з портретами героїв Революції Гідності на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

 

За ліквідацію Коновальця – трикімнатна квартира і 1000 рублів на меблі

В архівних фондах розвідки знайдено матеріали, які проливають світло на деякі подробиці широкомасштабної операції з ліквідації голови Проводу ОУН Євгена Коновальця, яку 23 травня 1938 року здійснив Павло Судоплатов за прямою вказівкою Йосипа Сталіна. Нові свідчення злочину більшовицького режиму проти українського визвольного руху ґрунтуються на письмових доповідях одного з головних фігурантів справи Василя Хомяка – особливо цінного агента ГПУ/НКВД УСРР, який діяв під псевдонімами "Лебедь" та "82" і якому вдалося впровадити убивцю у близьке оточення лідера українських націоналістів під виглядом свого родича.

КГБ УРСР проти "Летючих козаків" ВПС США

У москві поставили завдання перед кгб урср збирати всю доступну інформацію про всіх українців, які пішли на службу до армії США. Їх розглядали як таких, що можуть бути використані з диверсійною і шпигунською метою проти срср. Так, керівництво кгб з настороженістю сприймало здобуті агентурою відомості про "збільшення американцями набору до армії молоді українського походження".

"Сто днів" або останній король: епізод з історії визвольних змагань литовського народу

Кожному в Україні, мабуть, відомі події Української революції. Зокрема, обставини реставрації гетьманської влади у 1918 році. Втім, спроби повернення до історичних форм правління, у ту добу боротьби за незалежність колишніх підневільних Росії народів, характерні не лише для України. Подібне відбулося і у Литві. Майже одночасно з реалізацією ідей українського ІІ Гетьманату народився литовський монархічний проект.

Інтелектуали за викликом. Хто й навіщо створив легенду про "Петра Великого"

Як європейські інтелектуали волею, чи неволею допомагали російському імператору Петру І відбілювати власну репутацію.