В Україні запустили проєкт Neveragain.Mediа

Проєкт порівнює події в Росії і вчинки Володимира Путіна напередодні вторгнення в Україну та ситуацію у нацистській Німеччині й дії Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни

Міжнародна група істориків, журналісти StarLightMedia за участі МКІП та представників незалежних медіа України створили медіапроєкт Neveragain.Mediа.

 

Мета проєкту – за допомогою конкретних фактів продемонструвати, що військова агресія Росії проти України становить реальну загрозу безпеці Європи та всього світу.

Сайт створено трьома мовами: українською, англійською та російською.

Проєкт порівнює події в Росії і вчинки Володимира Путіна напередодні вторгнення в Україну та ситуацію у нацистській Німеччині й дії Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни.

Висновок авторів проєкту Neveragain.Mediа є невтішним: Путін майже на 100% повторює кроки Гітлера та веде світ до нової глобальної війни. Якщо російський диктатор сьогодні не буде зупинений в Україні, завтра бойові дії охоплять Європу та весь світ.

Проєкт адресований західним медіа, політикам та звичайним громадянам, які не завжди мають можливість системно та об'єктивно проаналізувати події, що відбуваються. Крім того, він буде корисним українським дипломатам та професійній спільноті, яка бореться з російськими фейками й дезінформацією.

Автори проєкту також сподіваються, що зібрані матеріали дійдуть хоча б до частини громадян Росії, які зараз перебувають під впливом тоталітарної пропаганди так само, як 77 років тому німці.

"У 1939 році світ не зміг розпізнати план Гітлера і вчасно зупинити цей злочин проти людства. Але зараз план Путіна очевидний. І не можна припустити повторення помилки, яка знову коштуватиме життя десяткам мільйонів людей. Команда Neveragain.Mediа закликає міжнародну спільноту усвідомити: якщо західний світ не діятиме, Третя світова війна неминуча. Існуючі факти необхідно активно поширювати. Стань на правильний бік історії!"

Команда проєкту закликає істориків, журналістів, медіаекспертів зі всього світу долучатися до дослідження й доповнювати його новою інформацією.

Писати можна на info.neveragain@gmail.com





За ліквідацію Коновальця – трикімнатна квартира і 1000 рублів на меблі

В архівних фондах розвідки знайдено матеріали, які проливають світло на деякі подробиці широкомасштабної операції з ліквідації голови Проводу ОУН Євгена Коновальця, яку 23 травня 1938 року здійснив Павло Судоплатов за прямою вказівкою Йосипа Сталіна. Нові свідчення злочину більшовицького режиму проти українського визвольного руху ґрунтуються на письмових доповідях одного з головних фігурантів справи Василя Хомяка – особливо цінного агента ГПУ/НКВД УСРР, який діяв під псевдонімами "Лебедь" та "82" і якому вдалося впровадити убивцю у близьке оточення лідера українських націоналістів під виглядом свого родича.

КГБ УРСР проти "Летючих козаків" ВПС США

У москві поставили завдання перед кгб урср збирати всю доступну інформацію про всіх українців, які пішли на службу до армії США. Їх розглядали як таких, що можуть бути використані з диверсійною і шпигунською метою проти срср. Так, керівництво кгб з настороженістю сприймало здобуті агентурою відомості про "збільшення американцями набору до армії молоді українського походження".

"Сто днів" або останній король: епізод з історії визвольних змагань литовського народу

Кожному в Україні, мабуть, відомі події Української революції. Зокрема, обставини реставрації гетьманської влади у 1918 році. Втім, спроби повернення до історичних форм правління, у ту добу боротьби за незалежність колишніх підневільних Росії народів, характерні не лише для України. Подібне відбулося і у Литві. Майже одночасно з реалізацією ідей українського ІІ Гетьманату народився литовський монархічний проект.

Інтелектуали за викликом. Хто й навіщо створив легенду про "Петра Великого"

Як європейські інтелектуали волею, чи неволею допомагали російському імператору Петру І відбілювати власну репутацію.