Спецпроект

"Краткий курс истории России"

Сидячи в політичних таборах, ми "перетрубили" гори томів «Истории России» Соловйова, Ключевського, Покровського - півтора погонного метра книжок. Але виявляється, що вся ця історія - у вигляді ідеологем - вміщається на одній стрінці, та ще й великими літерами!

Сидячи в політичних таборах, ми "перетрубили" гори томів «Истории России» Соловйова, Ключевського, Покровського - півтора погонного метра книжок. Але виявляється, що вся ця історія - у вигляді ідеологем - вміщається на одній стрінці, та ще й  великими літерами!

Щоб читач не нидів над купою літератури, ми з колишнім естонським політв'язнем Мартом Ніклусом, за прикладом товариша Сталіна пропонуємо цей

КРАТКИЙ КУРС ИСТОРИИ РОССИИ:

СОБИРАНИЕ РУССКИХ ЗЕМЕЛЬ

ОСВОЕНИЕ

ПРИСОЕДИНЕНИЕ

ВОССОЕДИНЕНИЕ

ТЕРРИТОРИАЛЬНЫЕ ПРИОБРЕТЕНИЯ

И ПРИРАЩЕНИЯ

ДОБРОВОЛЬНОЕ ВХОЖДЕНИЕ (ВСТУПЛЕНИЕ)

«ВЫ НАМ ПОДДАЙТЕСЯ, А МЫ ВАС БУДЕМ ЖАЛОВАТЬ»

УМИРОТВОРЕНИЕ

ОСВОБОЖДЕНИЕ

ОБРУСЕНИЕ КРАЯ

ПРИОБЩЕНИЕ К ВЕЛИКОЙ РУССКОЙ КУЛЬТУРЕ

ПРАВОСЛАВИЕ, САМОДЕРЖАВИЕ И НАРОДНОСТЬ

ЕДИНАЯ И НЕДЕЛИМАЯ

ПРОЛЕТАРСКИЙ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗМ

МИРОВАЯ РЕВОЛЮЦИЯ

ВЫРАВНИВАНИЕ ГРАНИЦ

ТОРЖЕСТВО ИСТОРИЧЕСКОЙ СПРАВЕДЛИВОСТИ

ПОДДЕРЖКА МИРОВОГО КОММУНИСТИЧЕСКОГО

И РАБОЧЕГО ДВИЖЕНИЯ

ЗАЩИТА ЗАВОЕВАНИЙ СОЦИАЛИЗМА

БОРЬБА ЗА МИР

ДРУЖБА НАРОДОВ

БРАТСКАЯ ПОМОЩЬ

ВВЕДЕНИЕ ОГРАНИЧЕННОГО КОНТИНГЕНТА

ВЫПОЛНЕНИЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛЬНОГО ДОЛГА

ЕДИНСТВО СЛАВЯНСКИХ НАРОДОВ

ЗАЩИТА РУССКОЯЗЫЧНОГО НАСЕЛЕНИЯ

И ГРАЖДАН РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

МОЧИТЬ В СОРТИРЕ (В.Путин)

ПРИНУЖДЕНИЕ К МИРУ (Д.Медведев)

ЕДИНСТВО РУССКОГО МИРА (Патриарх Кирилл)

Богдан Червак: "Він склав жертву, а ми лишилися в живих". До 80-ї річниці загибелі Олега Ольжича

Вважається, що перший пам'ятник Олегу Ольжичу встановлено у Житомирі наприкінці 2017 року. Проте, ще задовго до цього, питання гідного вшанування пам'яті Ольжича залишалося актуальним у так званому вільному світі, де українці добре знали про цього великого українця, на відміну від українців, які проживали на території радянсько-московської імперії, де це ім'я заборонялося навіть згадувати.

Олександра Матвійчук : Правда програє брехні

У нашому світі правда програє брехні. Раніше над цим працювали політехнологи, але тепер створення альтернативної реальності доступні звичайній людині, і більше не прерогатива виключно держави чи великого бізнесу.

Іван Матейко: Чи потрібно тримати оборону до останнього солдата?

Чи маємо ми право воювати до останнього бійця в підрозділі? Це табуйована тема обговорень для широкого кола, але серед військових «нормальність» підрозділу визначається ще якомога меншою кількістю «обнулень». Але вимушена героїчність і стійкість тих, хто місяць сидить в окопі без звʼязку, а воду і провіант отримує скидами з дрона, приписується командиру, а не тим, кого поставили в такі обставини. То коли треба триматися до останнього? Де межа відповідальності бійця, а де межа відповідальності командирів різних рівнів?

Антон Дробович: Про педагогіку, натхненну чекістами

Я закінчував педагогічний університет, і педагогіки під різним соусом у мене було не менше ніж філософії, яка була моїм профільним предметом. Ми роками читали твори класиків педагогіки, вивчали дидактичні концепції і біографії видатних вихователів від Античності до сучасності. Але нам ніколи і ніхто не розповідав і не акцентував, що Макаренко був справжнім "чекістом" чи "нквдистом".