2 червня 2017
Тексти

Брати по зброї. Як бандерівці та петлюрівці "Костопільську Січ" створювали

"Костопільська Січ" мала підготувати військове формування, вояки якого у подальшому мали вести боротьбу проти більшовиків і нацистів за "Самостійну Україну". У Костополі нелегально кувалися кадри для майбутньої Української повстанської армії.

Дитинство та молодість Блаженнішого Любомира Гузара

Фотохроніка ранніх років єпископа-емерита УГКЦ та колишнього предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженнішого Любомира Гузара.
Коротко

Невідомі обмалювали Монумент Слави у Львові. ФОТО

Невідомі облили червоною фарбою Монумент Слави на вул. Стрийській у Львові. Білою фарбою на частині комплексу написали слово "окупація".

Інститут нацпам'яті оскаржив скасування декомунізації в Баштанці

1 червня Український інститут національної пам'яті надіслав баштанському міському голові листа із закликом призупинити рішення про повторне перейменування декомунізованих вулиць. Паралельно прохання розібратися в ситуації були спрямовані до Національної поліції, ГПУ і СБУ.

Личаківський цвинтар вкладе півтора млн у реставрацію поховань видатних діячів

Цьогоріч на Личаківському цвинтарі у Львові мають витратити майже півтора мільйона гривень на відновлення майже 30 поховань українських діячів.

Верховна Рада ліквідувала Комісію у справах колишніх партизанів ВВВ

Верховна Рада України припинила діяльність Комісії у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941–1945 рр. при Верховній Раді України.

Україна і Франція знімуть біографічний фільм про Анну Ярославну

Українська компанія Kinorob та французька Dadafilms анонсували початок зйомок історичної драми "Анна Київська - королева Франції" (Anna de Kiev).

Офіцер КГБ Стекляр боровся з націоналістами в концтаборах. ДОКУМЕНТ

Полковник КГБ Борис Стекляр, що брав участь у ліквідації підпільного художника УПА Ніла Хасевича, в 1960-х роках виконував оперативні завдання проти українських націоналістів у радянських концтаборах.

У пам'ять про Любомира Гузара ІГ “Першого грудня” закликала продовжувати його справу

Ініціативна група "Першого грудня" закликала робити добро й продовжувати працю свого засновника, друга, наставника й батька Блаженнішого Любомира Гузара, який спочив у Бозі 31 травня 2017 року.