3 листопада 2017
Колонки

Павло Подобєд: Незручні союзники

Наприкінці вересня 2017 року встановлено, що з цілої низки українських військових могил демонтовано надгробні пам’ятники, які складені одне на одного під парканом на території кладовища. Ідентифікувати місця поховань без надгробних хрестів практично неможливо.
Коротко

Колекція в Музеї Ханенків під загрозою через відсутність опалення

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків стурбовані умовами зберігання колекції через відсутність опалення в приміщеннях.

В Івано-Франківську виявили 134 скелети жертв НКВД. ФОТО

На вулиці Ленкавського, недалеко від міського озера в Івано-Франківську фахівці комунального підприємства "Пам’ять" розкопали та ексгумували 134 тіла.

Хто носить форму дивізії "Галичина", до Польщі не в'їде — польський міністр

Польське МЗС готує заборону на в’їзд до Польщі тим громадянам України, які стоять на антипольських позиціях і носять мундири дивізії військ СС "Галичина".

Латвійський Сейм зрівняє всіх учасників Другої світової війни

У четвер, 2 листопада, Сейм Латвії у другому читанні схвалив законопроект про присвоєння статусу учасника Другої світової війни.

У Словаччині знайшли помешкання давніх мисливців на мамонтів

Археологи знайшли в Словаччині стоянку первісних мисливців, вік якої становить приблизно 25 тисяч років.

У Львові відзначили 99-ту річницю створення ЗУНР. ФОТО

У Львові на території Личаківського кладовища вшанували пам'ять українських вояків, з нагоди 99-тої річниці заснування Західноукраїнської Народної Республіки.

Археологи знайшли невідому порожнину всередині піраміди Хеопса. ФОТО

Археологи відкрили містичну порожнину, заховану глибоко всередині піраміди Хеопса – найстарішого зі семи чудес стародавнього світу.

АНОНС: У Харкові покажуть "Землю" Довженка

4 листопада в рамках Культурного проекту "Розстріляне відродження" кіноклуб влаштовує перегляд видатного фільму Олександра Довженка "Земля".