12 жовтня 2017
Тексти

Сільські новини

Слово правди

Волинь-нова

Волинська газета

Коротко

АНОНС: Редактор "Історичної правди" розповість про бойову співпрацю українців і поляків проти комунізму

13-го жовтня відбудеться лекція редактора "Історичної правди" Ігоря Бігуна "Непрості союзники. Антикомуністична співпраця українських та полсььких націоналістів".

У Польщі знижуватимуть у військовому званні за роботу в репресивних органах ПНР

Це стосується офіцерів Війська Польського та інших служб, які працювали в репресивних органах Польської Народної Республіки.

АНОНС: У 75-ту річницю УПА у Києві відкриється виставка про антикомуністичний фронт повстанців

У День захисника України киянам розкажуть про досвід безкомпромісної боротьби УПА із комуністичним тоталітарним режимом. Виставку "УПА - відповідь нескореного народу. Повстанці проти комунізму" презентують Український інститут національної пам'яті та Центр досліджень визвольного руху.

Біля Чорткова віднайшли масове поховання розстріляних гестапівцями націоналістів. ФОТО

Працівники меморіально-пошукового підприємства "Доля" при Львівській обласній раді спільно з представниками історико-пошукового товариства "Патріот" провели масштабні розвідувальні роботи з виявлення масового поховання розстріляних гестапівцями 27 листопада 1942 року українців – членів ОУН та їх симпатиків.

У Страсбурзі відкрили зірку героям Небесної сотні. ВІДЕО

У Страcбурзі, Франція, в середу відбулося відкриття зірки Небесної сотні на місцевій алеї зірок, яка знаходиться неподалік від будівлі Ради Європи.

У Болграді замість Леніна поставили пам’ятник царському генералу. ВІДЕО

У райцентрі Болград Одеської області відкрили пам'ятник російському генералу Івану Інзову, який свого часу був попечителем іноземних колоністів на території нинішньої Одещини.