17 вересня 2018
Тексти

Володимир Мурський — представник екзильного уряду УНР у Стамбулі

У 1932 році за участі Володимира Мурського було розроблено та узгоджено з керівництвом Уряду УНР проект Угоди про створення Союзної держави України та Криму, який передбачав взаємне визнання незалежності УНР та Кримської Республіки і заснування спільної союзної держави після повалення більшовицького режиму.

Где сделать маникюр и педикюр в Киеве

Коротко

Археологи знайшли найдавніший малюнок людини

На південному узбережжі ПАР археологи знайшли камінь із намальованими червоними лініями.

"У місті із назвою Львів". З'явився кліп-тизер фільму "Шляхетні волоцюги". ВІДЕО

В Інтернеті з'явився кліп на саундрек до українського фільму "Шляхетні волоцюги" про львівських батярів у 1938–1939 роках.

АНОНС: У Києві відкриють виставку «Донбас: переPROчитання образу»

Виставка є спробою деконструювання негативного медійного образу краю як "особливого" регіону, створеного російською пропагандою та актуалізованого в українському суспільстві в умовах війни Росії проти України.

Біля Софії Київської археологи виявили язичницьке поховання. ФОТО

Археологи, які проводять розкопки біля стін Софійського собору, виявили: монети, кераміку і навіть поховання старіше за сам собор.

Демографія Голодомору: у Києві пройшли наукові дебати

Оцінка демографічних втрат України внаслідок Голодомору є сферою науки чи ідеології? Як осмислення минулого може допомогти визначенню майбуття? Наскільки правдива українська демографічна статистика 1920–1930-х років? Що Україні варто зробити для визнання світом Голодомору геноцидом?