20 лютого 2018
Тексти

18-20 лютого. Що відбувалося в регіонах. СПОГАДИ

Було розуміння того, що ми вже так далеко зайшли, що зачистка Майдану нічого не дасть. Сам розвиток подій, психологічний настрій майданівців показував, що навіть якщо Майдан розженуть, це не буде кінцем — тоді почнеться вже інша історія…

На Донеччині вшанували пам'ять земляка - сотника УНР

19 лютого у Покровську, що на Донеччині, відзначили сторіччя першого проголошення незалежності України у 1917 році. На честь цієї події у центрі міста встановили меморіальну дошку Нечипору Губі, сотнику армії Української Народної Республіки.
Колонки

Володимир В'ятрович: Польсько-українські переговори: погляд із середини

Щонайменше від 2014 року тривали перемовини з польською стороною про легалізацію на території обох країн польських та українських пам‘ятників, споруджених без дотримання чинного в них законодавства.

Людмила Смоляр: Празький Сталін і "черга по м'ясо"

Бувають пропозиції, від яких неможливо відмовитися. Не тому, що вони спокусливі, а тому, що інакше — смерть, фізична чи соціальна. Саме такою — без можливості відмовитися — була пропозиція, оголошена у 54-м чеським скульпторам. Їм треба було створити пам'ятник Сталінові...
Коротко

Скандальні зміни до польського закону про IPN поки не діятимуть

У Польщі зачекають до з’ясування суперечливих моментів закону Конституційним судом.

Як виглядатиме Меморіал Героїв Небесної Сотні? ФОТО

Проект архітекторів Ірини Волинець і Марії Процик переміг у конкурсі проектів Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Польща і Україна. Результати переговорів щодо історичних суперечок

У Варшаві відбулися українсько-польські переговори на рівні віце-прем'єр-міністрів Павла Розенка і Пьотра Глінського. Говорили про складні питання спільної історії.

Чернігів революційний. Нова книжка

Днями вийшло у світ видання «Чернігів часів української революції 1917-1918 рр.», впорядкованого істориком Олександром Ясенчуком.

У Львові демонтують стелу Меморіалу Слави

У понеділок, 19 лютого, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко заявив, що найближчим часом розпочнуть демонтаж стели Меморіалу Слави. Стела знаходиться у аварійному стані.