21 вересня 2018
Тексти

Як прийшли німці. Зі щоденника Ірини Хорошунової

"...Червоною площею повільно, рівним ланцюгом по двоє в ряд рухалися німецькі мотоциклісти. На Андріївській вулиці, куди вони повернули з площі, лежали трупи вбитих снарядами напередодні. А хтось із наших жильців, який щойно прийшов, сказав, що по місту населення розбирає, розтягує з крамниць продукти, речі, де що було..."
Коротко

АНОНС: У НІМУ презентують фільм про голову Київського братства УПА

22 вересня в Національному музеї історії Українивідбудеться презентація волонтерського проекту зі збереження спогадів ветеранів визвольного руху "Жива УПА".

Гран-прі Форуму видавців здобув альбом про історію українського герба

Гран-прі цьогорічної премії BookForum Best Book Award здобувала книжка Андрія Гречила та Богдана Завітія "Наш Герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення" (видавництво "Родовід").

АНОНС: Лекція "Розселення слов'ян: перемога примітиву" у НМІУ

22 вересня в Національному музеї історії України археолог-славіст Євген Синиця розкаже, чому на початку Середньовіччя технологічна простота та побутова невибагливість способу життя слов'ян стали конкурентними перевагами.

In memoriam. Помер екс-прем'єр УРСР та України Віталій Масол

У Києві помер політик Віталій Масол, який двічі очолював уряд України — за часів СРСР та за незалежності. Він став першим керівником уряду, який у Радянській Україні пішов у відставку під тиском протестів громадськості.

На Львівщині перепоховали 103-х мадярських вояків Другої світової. ФОТО

19 вересня у Львівській області перепоховали рештки 103-х угорських військовослужбовців, які загинули під час Другої світової війни в Україні.

ЮНЕСКО визнало твори Джорджа Орвелла світовим культурним надбанням

ЮНЕСКО включило особистий архів англійського письменника Джорджа Орвелла в список документальної спадщини "Пам'ять світу".