24 січня 2018
Тексти

Справа «Тараса». Розсекречені документи убивці Бандери

Агент "Тарас". Він же - "Гімназист". Він же – "Олег". Він же – Григорій Мороз, Бронислав Качур, Йозеф Леманн та Алєксандр Крилов. Це тільки частина його імен. Його справжнє ім’я – Богдан Сташинський.

100-річчя незалежності. 10 найважливіших тез IV-го Універсалу

22 (9 за ст. ст.) січня 1918 року розпочалося закрите засідання Малої Ради, на якому був ухвалений Четвертий Універсал. 25 (12) січня його текст був урочисто виголошений у Будинку Центральної Ради. Українська Народна Республіка стала незалежною державою. Публікуємо 10 головних тез цього документа.
Коротко

АНОНС: У Києві відкриється 3D-виставка до 100-річчя незалежності УНР

У Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України відкриється виставка із хронікальних фільмів оброблених у трьохвимірному форматі.

АНОНС: У Львові розкажуть про українського Праведника народів світу – Якова Сухенка

25 січня відбудеться захід до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту. На якому будуть представлені матеріали про життя та діяльність Якова Сухенка, що одним з перших серед українців (1983 р.) отримав звання Праведника народів світу.

Українська розвідка оприлюднила документи про спецслужби УНР

Раніше засекречені матеріали про розвідку УНР відтепер доступні для перегляду та завантаження онлайн на сайті СЗРУ.

Інститут нацпам'яті допомогатиме Аґнєшці Голланд знімати кіно

Студія Kinorob, яка працює над створенням історичного трилера “Гарет Джонс”, підписала угоду про співпрацю з Українським інститутом національної пам’яті.

Пам’ятна дошка Євгену Коновальцю у Хмельницькому

У День Соборності України, у Хмельницькому відкрили пам’ятну дошку полковнику Армії УНР, команданту УВО, очільнику Січових Стрільців, засновнику та голові Організації українських націоналістів Євгенові Коновальцю.