25 січня 2018
Тексти

"Життя червоних" або Сто років комунізму у кіно

У ХХ столітті комунізм віддзеркалювався у кіно у різних жанрах. Одні кінострічки розповідали про результати утвердження комунізму, в той час як інші критикували та висміювали нову ідеологію. В Українському католицькому університеті професор Валенсійського університету Карлос Флорес Хуберіяс розповів про те, яким чином комунізм зображується у кіно та як кіноіндустрія вплинула на сприйняття комунізму.

Орли проти Лева та Погоні. Міжвоєнні конфлікти у Європі

…О 16.00 тишу готельного номера прорізує дзвінок телефону. Чоловік простягає руку, знімає слухавку. Звідти лунає: «Терміново передзвоніть!» Чоловік сідає і починає набирати номер головного управління служби безпеки Третього Рейху. У відповідь чує фразу «grossmutter gestorben» (бабуся померла). Чоловік виходить з номера й збирає підлеглих – операція має початися вже о 19.30…
Коротко

РЕЗУЛЬТАТИ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПІДТРИМКУ "ІСТОРИЧНОЇ ПРАВДИ"

22 серпня 2017 року "Історична правда" звернулася до своїх читачів із редакційним зверненням "Закритися, чи змінитися".

АНОНС: Презентація посібника “Бабин Яр: Пам’ять на тлі історії.”

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту пройде презентація нового методичного посібника для вчителів середніх шкіл.

У Харкові знову сплюндровали знак Івану Сірку

24 січня невідомі вандали розбили пам'ятний знак кошовому отаманові Запорізької Січі Івану Сірку, що в сквері Перемоги у Харкові.

АНОНС: Лекція "Уся (нe)правда про Крути"

Історики спробують деконструювати усі міфи, що циркулюють навколо Крут та поділяться найновішими результатами своїх досліджень.

Музею на Поштовій площі бути? "Земельна" комісія підтримала рішення

Постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування одностайно підтримала проект рішення про створення музею археології та історії Києва замість підземного торгового центру на Поштовій площі.