30 травня 2018
Колонки

Сергій Гірік: Маркс–200. Міркування до ювілею

Цьогорічний Марксів ювілей викликав величезний інтерес до постаті й творчого спадку мислителя у всьому світі. Україна не стала винятком. Одним із найпомітніших її проявів стала тогорічна ініціатива підготовки до публікації першого повноцінного україномовного видання «Капіталу». Як не дивно, дотепер якісно опубліковано цей епохальний текст не було — у 1920-1930-х роках його оприлюднювали лише частково, натомість післявоєнні видання не повторюють міжвоєнні, а є перекладами з російської.
Коротко

АНОНС: Terra Ucrainica: відкрита презентація нового історичного атласу

«Terra Ukrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель» адресовано в однаковій мірі – як вибагливим шанувальникам карт та історії, так і читачеві, який раніше не мав часу чи можливості занурюватись у складні сюжети старовини й недавнього минулого.

Розенко закликав продовжити пошуки поховань у Грушовичах

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко закликав розширити археологічні розкопки поховань у Грушовичах на місці зруйнованого пам’ятника УПА із залученням як українських, так і польських фахівців.

АНОНС: Презентація книжки Енн Епплбом «Червоний голод»

В рамках «Книжкового арсеналу» пройде дискусія «Голодомор 1932 - 1933 рр.: погляд у минуле, сучасне і майбутнє» в межах презентації українського перекладу книжки Енн Епплбом «Червоний голод: війна Сталіна проти України».

В Україні почалося визнання «прихованих» пропагандою ветеранів війни

В Українському інституті національної пам’яті навели приклад, як зміна назв сприяє відновленню прав громадян України.