Діди "зелених чоловічків". Війна без правил почалася не сьогодні

"Неконвенциональная война. ГРУ и НКВД в тылу Вермахта"
Упорядник Олександр Гогун. Київ, вид-во "К.І.С." – 600 стор.

У збірнику представлена "лісова правда" армійської розвідки і органів держбезпеки: про свій досвід розповідають учасники спеціальних підрозділів. Наводяться відомості про центри підготовки бойовиків, їх оснащення, витончені операції та провали. Крім панорами окупації і побутових деталей війни без правил описується участь у боротьбі проти Третього Рейху жінок, національних меншин, зокрема ромів і євреїв. Матеріали свідчать: те, що неосовєтська пропаганда малює як "партизанський рух" і "опір", в реальності було частиною сталінського державного апарату, передовсім спецслужб.

У книзі вперше опубліковані одинадцять розлогих інтерв'ю, які відомий дослідник гібридної війни зібрав під час особистих зустрічей або телефонних розмов у ветеранів спецслужб. Їхні підрозділи оперували в окупованих нацистами Україні, Білорусі, Росії, інших країнах Східної Європи. Оповідання учасників і свідків історичних подій підкріплені коментарями, ґрунтованими на архівних документах (вже відомих та публікованих вперше) та джерелах з наукової літератури.

Збірка показує хитрощі, інформаційні технології, пропагандистське крутійство та інші інструменти ГРУ і радянських спецслужб – ті самі, що їх і зараз застосовують всередині і проти сучасної України чіпкі, поки ще могутні підступні спадкоємці Берії та Судоплатова.

Автор був змушений друкувати книжку в Києві через самоцензуру заляканих московських видавців. На його думку, це неспростовна ознака судомної агонії правлячої чекістської корпорації.

Докладніше про книжку – на сайті видавництва.