Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2010/10/25/1296/

ЯНУКОВИЧ: "ГОЛОДОМОР - ЦЕ ЗЛОЧИН СТАЛІНСЬКОГО РЕЖИМУ"

25.10.2010
Президент Віктор Янукович вважає Голодомор цілеспрямованим злочином.

Про це він заявив у ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером, відповідаючи на питання канадських журналістів.

"Це жахлива подія в історії українського народу, в історії сусідніх з Україною народів - Білорусі, Росії, Казахстану, це дійсно був цілеспрямований злочин проти власного народу", - сказав президент.

"Люди, які загинули під час Голодомору...величезна кількість людей, це були наші предки, це люди, яких втратила країна, втратили сім'ї, і ця пам'ять для сучасного суспільства залишається святою", - зазначив Янукович.

"Ми завжди будемо засуджувати той режим сталінський, який в ті роки скоїв цей злочин", - заявив він.

У свою чергу, прем'єр Канади зазначив: "Це, можливо, один з найбільших історичних злочинів проти людей, в результаті якого загинули...мені сьогодні сказали, що навіть неможливо точно підрахувати, скільки, але кілька мільйонів людей".

"І найстрашніше, що ці люди загинули в результаті спланованих дій. Я думаю, що цей монумент, цей музей (музей пам'яті жертв Голодомору в Києві) повинен бути нагадуванням про те, наскільки важливі свобода, демократія і незалежність, і про те, що ми не повинні забувати про необхідність їх відстоювати", - зазначив Харпер.

Українська правда

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".