Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2010/11/1/2139/

20-річчя Незалежності святкуватимуть салютом і парадом

01.11.2010
Віктор Янукович доручив організувати підготовку і проведення святкування 20-ї річниці незалежності України в 2011 році. Відповідний указ глава держави підписав сьогодні.
Серед урочистих заходів - проведення 24 серпня військових парадів у містах Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, а також у містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних сил України.

Крім того, передбачено святковий салют з 20 артилерійських залпів у Києві, містах-героях, містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних Сил України та святкові феєрверки в інших обласних центрах та Сімферополі.

У рамках святкування 20-річчя незалежності доручено створити експозицію "Україна і світ" у Національному музеї історії України.

Глава держави також доручив Кабінету міністрів почати видання антології української літератури від давньої до сучасної, підготовку циклу пізнавальних документальних фільмів і радіопередач про історію української держави.

У Києві планується провести міжнародний форум, присвячений 20-й річниці самостійності України.

Згідно з указом Президента, доручено ввести в обіг ювілейні монети, поштові марки та конверти.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".