Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2010/11/25/6223/

Російські комуністи не визнають злочин Катині й вербують на свій бік президента Медведєва

25.11.2010
Один із лідерів КПРФ Ілюхін стверджує, що існують "незаперечні факти", що спростовують версію про розстріл 22 тисяч польських військовополонених співробітниками органів НКВС СРСР.

"Катинське питання" активізоване західними політиками з метою дискредитувати російський народ - про це йдеться в листі заступника голови комітету Державної думи з конституційного законодавства та державного будівництва Віктора Ілюхіна до президента Росії Дмитра Медведєва.

Лист комуніста і колишнього прокурора Ілюхіна, який колись порушував кримінальну справу проти Михайла Горбачова, опубліковано на сайті КПРФ. Зокрема, наголошується: "На початку грудня поточного року відбудеться Ваш офіційний візит до Польщі. Не викликає сумніву, що в ході обговорення міждержавних відносин польською стороною буде в черговий раз порушено т.зв." Катинське питання", ...з метою дискредитувати російський народ і принизити роль Радянського Союзу в перемозі в Другій світовій війні. Звернення до "катинської справи" має і цілком конкретне завдання - створити сприятливий грунт для висунення проти нашої країни позовів про матеріальну компенсацію за розстріл польського "цвіту нації".

Ілюхін стверджує, що існують "незаперечні факти", що спростовують версію про розстріл 22 тисяч польських військовополонених співробітниками органів НКВС СРСР.

Як повідомляє агентство "Регнум", вже зараз в міжнародному суді в Страсбурзі знаходиться більше 70 позовів родичів розстріляних поляків, які вимагають не тільки визнання злочину, але й матеріальної компенсації. 

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".