Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/02/21/26134/

Білгород-Дністровська фортеця стала комунальним підприємством

21.02.2011
Депутати Одеської обласної ради прийняли рішення про створення комунального підприємства "Фортеця", яке буде відповідати за зміст Білгород-Дністровської фортеці.

Відповідне рішення було ухвалене в ході сьогоднішньої сесії облради. Керівником підприємства призначено Андрія Болдіна, повідомляють "Одеса. Коментарі".

За словами начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА Наталії Штербуль, сьогодні "другий за значимістю об'єкт в Одеській області після Одеського оперного театру" використовується неефективно.

"З 1999 року ні від квитків, ні від розміщення торгових точок ні копійки не було використано на утримання цього об'єкту. Я розумію, що пам'ятник такого рівня повинні утримуватись за рахунок держави, але рішення, пропоноване сьогодні, грунтується на реаліях сьогоднішнього дня", - заявила вона.

ДОВІДКА:

Білгород-Дністровська фортеця (Аккерманська фортеця) - середньовічна фортеця в місті Білгород-Дністровський (Одеська область). Є найбільшою фортецею на території Україні. Історико-архітектурна пам'ятка XIII-XV ст. Побудована на місці античного міста Тіра. З півночі омивається водами Дністровського лиману. Загальна довжина стін фортеці - понад два кілометри.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".