Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/02/3/21594/

На Львівщині обіцяють дати мільйон гривень ветеранам УПА

03.02.2011
Львівська обласна рада планує виділити з обласного бюджету адресну грошову допомогу ветеранам УПА - зокрема на пільговий проїзд на міжміських і внутрішньообласних маршрутах.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Крім цього, за рахунок обласного бюджету відшкодовуватимуть витрати на поховання учасників національно-визвольних змагань і надаватимуть фінансову підтримку громадським організаціями інвалідів, ветеранів та політичних в'язнів і репресованих.

Таккими є основні напрямки майбутньої комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2011 - 2013 роки.

Щоправда, проект цієї програми ще не затверджено на сесії Львівської обласної ради.

Відповідно до запропонованого проекту, у 2011 році з обласного бюджету планується виділити понад 2 млн грн. З них зокрема 1 млн грн - на виплату адресної грошової допомоги ветеранам УПА, 225 тисяч грн - для підтримки громадських організацій, 50 тисяч грн - на відшкодування витрат на поховання.

Нагадаємо, що міська влада Львова виділила ветеранам УПА по 500 грн щомісячної допомоги до пенсії - усього 3,5 млн грн на 2011 рік.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".