Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/04/13/35764/

Обезголовлювачів Сталіна випустили з-під варти на поруки партії Ющенка

13.04.2011
Жовтневий районний суд Запоріжжя випустив з-під арешту членів ВО "Тризуб" на поруки народних депутатів від "Нашої України".

Про це повідомляє УНІАН.

На початку сьогоднішнього суду народний депутат і заступник голови політради "Нашої України" Андрій Парубій передав звернення від свого імені і ще трьох народних депутатів-однопартійців про взяття на поруки усіх ув'язнених "тризубівців".

Депутати зазначили, що в залі присутні двоє підсудних, яких випустили на поруки раніше, і їхня присутність "є підтвердженням того, що вони не будуть уникати слідства".

За словами Парубія, суд взяв до уваги його аргументи та прийняв рішення відпустити підсудних під підписку про невиїзд.

Водночас депутат зауважив, що самі причини затримання і суду у цій справі - надумані: "Замість того, щоб не допустити незаконного встановлення пам'ятника Сталіну, винному в організації геноциду українського народу, та покарати осіб, які незаконно встановили цей пам'ятник, правоохоронні органи заарештували та звинувачують патріотів, які спробували провести демонтаж цього ідола".

Легенди і міфи про Сталіна в Запоріжжі

Нагадаємо, що в березні 2011 року прокуратура Жовтневого району Запоріжжя затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі про умисне пошкодження та знищення майна Запорізького обкому КПУ - погруддя Сталіну - порушеній проти дев'яти осіб і передала справу до суду.

До сьогоднішнього дня семеро обвинувачених залишалися під вартою в Запорізькому слідчому ізоляторі.

Як повідомлялося, 28 грудня 2010 невідомі відрізали голову пам'ятнику Сталіну, встановленому в травні минулого року на території обласного комітету КПУ. У той же день відповідальність за це взяла на себе організація "Тризуб".

Обезголовлення силумінового Сталіна (ВІДЕО)

Кількома днями пізніше невідомі підірвали даний пам'ятник, завдавши значних збитків будівлі обкому КПУ. Відповідальність за знищення пам'ятника взяла на себе невідома організація "Перше січня". Жодних затриманих у цій справі досі немає.

У перші дні 2011 року за підозрою у відрізанні голови погруддю Сталіну міліція затримала 9 осіб, серед яких члени організацій "Тризуб" і "Свобода". Двох із них пізніше відпустили під підписку про невиїзд.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".