Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/04/8/34978/

Костусєв привітав одеситів плакатами з румунськими окупантами (ФОТО)

08.04.2011
У переддень дня визволення Одеси від фашистів у місті розмістили плакати з фотографіями румунських загарбників.

Про це повідомляє одеська телекомпанія РіАК.

67-му річницю визволення міста і 66-ту річницю Перемоги над нацистами одеська влада збирається відзначати з особливим розмахом, обіцяючи вивісити на вулицях міста червоні прапори і організувати дводенне свято з грандіозною історичною реконструкцією .

"Одеса - це особливе місто... з чудовими традиціями, - сказав нещодавно мер Одеси Олексій Костусєв. - Я повністю підтримую те рішення, яке прийняли депутати на останній сесії щодо неприпустимості героїзації осіб, які співпрацювали з нацистами. У нас гарна соціальна реклама... Ви скоро побачите в соціальній рекламі й інші мотиви, що Одеса - місто-герой!"

Той самий скандальний плакат. Фото з румунами - внизу

Плакати за кілька днів до 10 квітня на справді з'явилися, повідомляють одеські телевізійники. Але замість солдатів радянської армії на фото зображені румунські окупанти.

Це фото було зроблено в 1941-му. Румунські солдати відпочивають на Приморському бульварі після успішної операції з захоплення порту. Фото можна знайти в інтернеті і в книгах, присвячених окупації Одеси.

 Румунський солдат на реконструкції боїв під Києвом (ФОТО)

"Тим людям, що вивішують - треба знати історію, - рекомендує 83-річний історик і ветеран Другої світової Владилен Шмиголь. - Вони б хоч порадилися з краєзнавцями!"

Фото, яке міська влада використала для вітання одеситів, легко можна знайти в інтернеті. Воно навіть підписане: "Румунські солдати на Приморському бульварі"

Одесити розглядають рекламне ноу-хау від міської влади на трамвайних зупинках, і впізнають на фото тих, з ким боролися їхні батьки і діди. Кажуть, перед ветеранами - соромно.

Аналогічні скандали в Росії

 

У міському управлінні реклами, з дозволу якого в Одесі з'явилися настільки суперечливі плакати, ситуацію коментувати не хочуть. За інформацією місцевих журналістів, до начальника управління треба записуватися на прийом за тиждень.

Нагадаємо, що днями депутат Одеської міськради від партії "Родина" Григорій Кваснюк припустився 14 помилок у зверненні до прем'єр-міністра Азарова.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".