Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/07/18/46069/

Кернес хоче в Харкові пам'ятник Висоцькому

18.07.2011
У Харкові планують встановити пам'ятник актору і виконавцю авторських пісень Володимиру Висоцькому.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на міського голову Геннадія Кернеса.

"Ми хочемо поставити пам'ятник улюбленому народному музикантові. Він заслуговує того, щоб бути увічненим в Харкові", - сказав Кернес.

За словами мера Харкова, пам'ятник В.Висоцькому встановлять біля харківського Палацу спорту. При цьому терміни зведення нового монумента не уточнюються.

Володимир Висоцький (25 січня 1938 р. - 25 липня 1980 р.) - видатний радянський актор, співак і поет (бард), класик жанру авторської пісні, автор низки прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно).

Висоцький написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював в СРСР і за кордоном. Як актор зіграв близько тридцяти ролей у фільмах (зокрема "Місце зустрічі змінити не можна", "Вертикаль").

Батько актора Семен Володимирович і його дядько народилися в Києві, на вулиці Воровського.

Пам'ятник Володимиру Висоцькому в образі капітана міліції Гліба Жеглова (фільм "Місце зустрічі змінити не можна") відкрито у 2009 році біля головного офісу МВС, на вулиці Богомольця в Києві.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".