Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/07/28/48090/

У Білгород-Дністровській фортеці відкриють камеру тортур

28.07.2011
Для залучення туристів в Білгород-Дністровській фортеці планують створити два нові об'єкти.

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обладміністрації Наталію Штербуль.

"Зараз у фортеці крім самих стін і території дивитися нічого. Тому для залучення туристів ми хочемо зробити два нові об'єкти: музей збройових реплік і реконструювати камеру тортур. Вже зараз у фортеці працюють дев'ять екскурсоводів, які регулярно проводять екскурсії", - зазначила фахівець.

Нагадаємо, що у лютому цього року Одеська обласна рада створила комунальне підприємство "Білгородська фортеця", яке мало відповідати за утримання пам'ятки - бо доти кошти, отримані від туризму, використовувалися неефективно.

Білгород-Дністровська фортеця (Аккерманська фортеця) - середньовічна фортеця в місті Білгород-Дністровський (Одеська область). Є найбільшою фортецею на території Україні.

Історико-архітектурна пам'ятка XIII-XV ст. Побудована на місці античного міста Тіра. З півночі омивається водами Дністровського лиману. Загальна довжина стін фортеці - понад два кілометри. 

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".