"Русское единство": Кутузов звільняв Крим від фашистів (ВІДЕО)

Видатний полководець Російської імперії Михайло Кутузов звільняв Крим від фашистських загарбників.

Про це повідомив один із керівників молодіжної організації "Русского единства" Сергій Шашков під час акції з прибирання Кутузовського фонтана-пам'ятника на трасі Сімферополь-Алушта:

"Сьогодні (озирається на пам'ятник) відбувається прибирання пам'ятника Михайла Ілларіоновича Кутузова - безпосередньо тієї людини, яка (ПАУЗА) яка звільняла Крим від загарбників... від фашистських... ні, ну він же турецьких...".

"Просто від загарбників! - підказує Сергію хтось за кадром. - Ти кажи за свій напрямок, не треба казати, що сьогодні відбувається".

Костусєв привітав одеситів плакатами з румунськими окупантами (ФОТО)

За словами Шашкова, він із колегами "проводить різні акції з прибирання пам'ятників разом із "Русским единством" і, звичайно, інші заходи".


Кутузов - борець з фашистами

"Також ми займаємося різними видами спорту - греко-римською боротьбою і ще є один борцівський гурток, а також мотоклуб екстремальних видів спорту. - додав активіст. - Приєднуйтесь до нашого руху, до спортивної молоді. Ми за здоров'я, ми за російський дух".

"Русское единство" - кримський суспільно-політичний рух, лозунгом якого є "Наше майбутнє - в єдності з Росією". Лідер РЕ - уродженець Молдавської РСР, випускник Сімферопольського вищого військово-політичного училища, підприємець Сергій Аксьонов.

У травні 2011 року "Русское единство" було однією з організацій, які заявили про намір влаштувати у центрі Львова марш із червоними прапорами. Зрештою за участі "Свободи" та інших радикалів марш перетворився на бійки і стрілянину.

Михайло Кутузов - видатний полководець Російської імперії. Брав участь у війнах Російської імперії з Османською (в 1768-74 рр. у складі 1-ої армії генерал-фельдмаршала Петра Румянцева, і в 1787-91 рр. під командуванням Олександра Суворова).

Командир Луганського пікінерного і Маріупольського легкокінного полків, Буського єгерського корпуса. Відзначився при штурмах Очакова та Ізмаїла.

Морські бої під Очаковом. Козаки в союзі з засновником ВМФ США

На початку XIX-го сторіччя, потрапивши в опалу до імператора Олександра І, жив у своєму маєтку у Хорошках (нині Володарськ-Волинський на Житомирщині). Після того, як Російська імперія увійшла в антинаполеонівську коаліцію, керував експедиційною армією у Європі (1804-05). В 1806-му призначений військовим губернатором Києва).

Під час російської кампанії Наполеона 1812 року Кутузов став командиром усіх імперських армій та ополчень. Внаслідок його стратегії вимотувань противника французів було переможено. 

В липні 1774 року, відбиваючи під Алуштою турецький десант, який підтримував ставленика Стамбула, претендента на титул кримського хана Девлет-Герая, Кутузов був важко поранений мушкетною кулею, яка пробила його обличчя наскрізь, скалічивши око. На честь цієї події турецький фонтан, розташований неподалік, отримав назву Кутузовського і був відповідно декорований.

На могилі Алли Горської

2 грудня 1970 року на Київщині виявили тіло жорстоко вбитої Алли Горської. Поховали художницю у Києві на Берковецькому кладовищі. Її похорон перетворився в акт громадянського спротиву. Публікуємо текст Євгена Сверстюка, який він написав після смерті Алли Горської. Сверстюк виголосив його на похороні, згодом прощальне слово надрукували у пресі та поширили на Заході.

Про Невідомого Солдата

Є вислів "війна закінчиться тоді, коли буде похований останній солдат". Він далекий від реальності. Насправді жодна війна не закінчена. Тому могила невідомому солдату - це важливий символ, адже це пам'ятник усім - і тим, хто поки що невідомий, і тим, кого ми ніколи не знатимемо по імені.

Пам’яті Ольги Стокотельної: "Нехай назавжди твоє добре ім’я буде між людьми"

В історії українського Руху опору 70-80 років ХХ століття особливе місце належить Ользі та Павлові Стокотельним – особам, які були відданими ідеалам вільної та незалежної України й поєднали своє життя з відомими дисидентами, правозахисниками Надією Світличною та Миколою Горбалем. У квітні цього року Ользі та Павлові мало б виповнитися 162… Саме так двійнята Стокотельні рахували свої роки. Та не судилась. 20 грудня 2023 року Ольга покинула цей світ. Цьогоріч Павло вперше за 81 рік буде свій день народження зустрічати сам.

Як співробітники КГБ намагалися зробити з Івана Багряного «червоного»

У 1950–1960-х роках органи МГБ/КГБ СССР намагалися схилити до співпраці, відмови від антирадянської діяльності й повернення до Радянського Союзу діячів культури, науки і літератури, які опинилися в еміграції. А в разі невдачі розробляли заходи з їх компрометації і навіть ліквідації. Одним із об'єктів такої оперативної розробки був відомий політичний діяч і письменник Іван Багряний.