Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/09/6/54148/

У Києві покажуть свідчення про Голокост, зібрані Спілбергом

06.09.2011
Доктор Стівен Сміт, виконавчий директор Інституту Фонду Шоа, продемонструє у Києві зібраний відомим кінорежисером Стівеном Спілбергом архів Інституту візуальної історії, що містить 52 тисячі відеосвідчень про Голокост.

Публічна лекція на тему "Чого ми можемо навчитися від голосів з минулого, щоб розірвати цикл насильства у сьогоднішніх суспільствах?" відбудеться для студентів НаУКМА та всіх охочих 8 вересня о 17.00 у приміщенні Міждисциплінарної програми з юдаїки за адресою Волоська 8/5, 5 корпус НаУКМА (у дворі праворуч).

Др. Сміт є виконавчим директором Інституту візуальної історії та освіти Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії.

Стівен Сміт заснував UK Holocaust Centre у Ноттінгемширі та був співзасновником Aegis Trust для запобігання злочинів проти людства та геноцидів, керував проектом створення меморіального центру Кігалі для жертв геноциду в Руанді.

Сфера наукових інтересів теолога за освітою - вплив Голокосту на релігійну та філософську думку та практику. У дисертації на тему "Траєкторія пам'яті" Сміт досліджував, як розповіді тих, хто пережив Голокост, сформували способи розуміння наслідків цієї трагедій.

Др. Сміт виступає перед університетськими аудиторіями на теми історії та колективної відповіді Голокосту, геноциду та злочинам проти людства.

Серед його публікацій: "Конструювання пам'яті: створення першого центру вивчення історії Голокосту у Великобританії", "Забуті місця: Голокост та сліди руйнування", "Голокост і християнський світ".

Лекція відбудеться англійською мовою з перекладом українською.


© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".