Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/09/7/54183/

Азаров відкриє виставку "Голокост від куль"

07.09.2011
Прем'єр-міністр України Микола Азаров візьме участь у відкритті виставки "Голокост від куль: масові розстріли євреїв в Україні 1941-1944" в рамках вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру

Про це повідомляє прес-служба Фонду Пінчука.

Азаров візьме участь в офіційному відкритті виставки, яке відбудеться в четвер, 8 вересня о 12:00 в Українському домі, Хрещатик, 2.

Організатором виставки "Голокост від куль: масові розстріли євреїв в Україні 1941-1944" є Фонд Віктора Пінчука у співпраці з "Меморіал Шоа", організацією "Яхад-Ін Унум" та посольствами Ізраїлю, США, Німеччини та Франції в рамках вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру.

Виставка вперше буде представлена в Україні. Вона створена за матеріалами досліджень римсько-католицького священика з Франції отця Патріка Дебуа, який особисто вивчав історію Голокосту в Україні. Виставка також містить результати досліджень провідних українських експертів.

Також в рамках заходу отець Дебуа представить свою книгу "Хранитель спогадів. Кривавими слідами Голокосту", вперше перекладену українською мовою. Ця книга стала лауреатом Національної єврейської книжкової премії у 2008 році.

У події візьмуть участь: отець Патрік Дебуа (Patrick Desbois) барон Ерік де Ротшильд (Eric de Rothschild), президент Меморіалу Шоа, Франція, Прем'єр-міністр України Микола Азаров,
Віктор Пінчук, посли країн Ізраїлю, Франції, Німеччини, США, Великобританії та інших, провідні історики, експерти та інші.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".