Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/09/7/54213/

У Дніпропетровську хочуть відкрити найбільший музей Голокосту

07.09.2011
На початку наступного року в Дніпропетровську може бути відкритий найбільший в Україні музей Голокосту, в якому покажуть трагедію єврейської цивілізації.

Про це "Дніпропетровськ.Коментарі" дізналися з повідомлення офіційного сайту єврейської громади Дніпропетровська та Всеукраїнського центру вивчення історії Голокосту "Ткума".

Всеукраїнський центр вивчення історії Голокосту "Ткума" планує відкрити найбільший в Україні музей Голокосту в будівлі єврейського культурного центру "Менора".

Концепція музею будується на основних віхах історії єврейського народу: показ історії євреїв до ХХ століття, показ досягнень єврейської цивілізації - потім Голокост, у якому цю унікальну цивілізацію намагалися знищити нацисти - і відродження єврейського життя після Голокосту.

Для створення музею центром "Ткума" вже зібрано колекцію унікальних експонатів, створено архів документів, бібліотеку наукової та методичної літератури з історії Голокосту, відео- та фонотеку.

За основу майбутнього музею може бути прийнятий досвід експозиції Німецького історичного музею, Neues Museum (Нового музею), Художнього музею, Музею Стіни, Музею Терору і Меморіалу жертв Голокосту.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".