Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2011/11/4/61191/

BBC викладе в інтернет усі свої радіопередачі за 70 років

04.11.2011
Британська компанія ВВС викладе в інтернет весь архів своїх радіопередач, записаних з 1940-х років.

Про це пише The Telegraph.

Сервіс під умовною назвою "Аудіопедія" буде запущено протягом року. На даний момент радіостанція продовжує оцифровувати свої архіви. Щотижня в сервіс завантажується близько 20 годин з архіву. На сайті також з'являться посилання на передачі з інших радіостанцій. Користувачі сервісу зможуть не тільки слухати архів самі, але й пересилати передачі своїм друзям.

Серед інших передач ВВС викладе всі свої щорічні лекції з циклу Reith Lectures - в тому числі ті, які прочитали на радіостанції розробник атомної бомби Роберт Оппенгеймер і філософ Бертран Рассел. На сервісі будуть також доступні інтерв'ю з Тоні Блером, Монікою Левінськи та іншими історичними персонажами.

Радіостанція УПА "Афродита": "Ви чуєте голос вільної України..."

Радіостанція ВВС розпочала мовлення в 1922 році і стала першою загальнонаціональною радіомовною компанією в світі. У 1936 році ВВС почала телевізійне мовлення, яке вважається першим у світі телебаченням сучасного формату, тобто телебаченням з високою роздільною здатністю.

В середу, 2 листопада, телевізійна компанія BBC відзначила свій 75-річний ювілей.

У січні 2011 року польське радіо створило інтернет-архів передач польської служби радіо "Вільна Європа", яка вела антикомуністичну пропаганду в соціалістичній Польщі у 1950-80-их роках.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".