Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/01/9/68130/

На екрани вийшов художній фільм-біографія Маргарет Тетчер (ВІДЕО)

09.01.2012
У Лондоні відбулася європейська прем'єра фільму "Залізна Леді" - біографічної драми про кар'єру колишнього прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.

Картина британського режисера Філліди Ллойд викликала численні і здебільшого позитивні відгуки кінокритиків, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Сама 86-річна баронеса і члени її родини від попереднього перегляду стрічки категорично відмовилися.

Екс-глава британського уряду заявила, що виконавиця її ролі Меріл Стріп "не змогла втілити на екрані реальний образ", і що "її видатна кар'єра стала свого роду розвагою".

Трейлер для британських кінотеатрів: Тетчер бореться із профспілками, виживає у спробі бомбового атентату Ірландської республіканської армії, веде неоголошену війну з Аргентиною за Фолклендські острови, танцює із президентом США Рональдом Рейганом і йде у відставку після 11 років керування країною і партією

Тетчер також ясно дала зрозуміти керівництву Консервативної партії, що вона розраховує на підтримку своїх прихильників у вигляді їхньої відмови від перегляду "Залізної Леді".

Тим часом синефіли критикують роботу за невиправдане оспівування діяльності Тетчер, яка постає чи не єдиним "політиком, котрий є справжнім чоловіком", рятуючи честь британської армії і британської влади.

1964: експерименти з ЛСД у британській морській піхоті (ВІДЕО)

Інші обурюються вторгненням авторів в особисте життя політика: в окремих фрагментах фільму колишній прем'єр постає у вигляді немічною літньої жінки, яка страждає від старечого слабоумства.

Трейлер для українських кінотеатрів: Тетчер та її іміджмейкери

Виконавиця головної ролі Меріл Стріп стверджує, що прагнула в першу чергу надати своїй героїні людського начала.

Маргарет Тетчер - політик, голова уряду Сполученого Королівства і керівник Консервативної партії Британії у 1979-1990 роках.

Інші фільми з реконструкцією відомих історичних подій:

1917: різанина у болотах біля Іпру - Перша світова (ВІДЕО)

1920: поляки проти Червоної армії під Варшавою (ВІДЕО)

2008: голлівудський бойовик про війну у Південній Осетії (ВІДЕО)

XVI сторіччя: український телесеріал про Роксолану (ВІДЕО)

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".