Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/05/23/86770/

Колесніченко видав збірник про УПА та ОУН

23.05.2012
В Україні видано збірник наукових статей сучасних західних вчених "ОУН і УПА: дослідження про створення "історичних" міфів".

Про це повідомив народний депутат України від Партії регіонів, співголова Міжнародного антифашистського фронту Вадим Колесніченко.

За словами Колесніченка, у збірник увійшли стаття "ОУН, УПА і Голокост: дослідження про створення історичних міфів" шведа Пера Андерса Рудлінга, який уже кілька років займається дослідженням діяльності ОУН і УПА в Європі, і робота "Фашистський герой в демократичному Києві" американця Тімоті Шнайдера (очевидно, йдеться про Тимоті Снайдера - ІП), який є професором Єльського університету.

Депутат навів цитату з роботи Снайдера: "Бандера мав на меті зробити з Україною однопартійну фашистську диктатуру, без національних меншин. Під час Другої Світової війни його послідовники вбили багато поляків і євреїв. Чому президент Ющенко, лідер демократичної помаранчевої революції, хоче реабілітувати таку фігуру? "

У книгу також включено конспект лекцій на тему "Степан Бандера: життя українського революційного ультранаціоналіста і пам'ять про нього" молодого німецького історика, аспіранта Гамбурзького університету Ґжеґожа Россолінського-Лібе.

Повідомляється, що даний збірник статей є другим виданням із серії "Історична правда", заснованої Міжнародним антифашистським фронтом у 2011 році.

Тираж видання складає 10 тис. книг українською та російською мовами, поширюється безкоштовно, доступний в електронному вигляді на сайтах даної організації та об'єднання "Російськомовна Україна".

Серія виходить за підтримки Міжнародного благодійного фонду "Дніпро-Січ".

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".