Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/07/25/90614/

ЗАКРИЛИ ПРИВАТНИЙ МУЗЕЙ ТРИПІЛЬСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

25.07.2012
Музей трипільської культури "Прадавня Аратта - Україна" у Трипіллі змусили припинити діяльність через зміну власника будівель музею. На сьогодні експозиція музею недоступна для відвідувачів.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, до якого звернувся колектив музею.

"Цей музей став символом трипільського минулого України, - вважає депутат. - Якщо він припинить свою діяльність, це стане ударом по нашій історичній пам’яті і туристичній структурі Київщини".

Депутат зауважив, що нищення закладів культури відбувається по всій Україні: звільняють небайдужих керівників, приватникам продають пам’ятки музейних комплексів, в цьому випадку відбулося рейдерське захоплення музейного закладу.

Приватний історико-археологічний музей "Прадавня Аратта – Україна" в с. Трипілля існує сім років, і знаходиться поблизу місця, де київський археолог Вікентій Хвойка відкрив трипільську археологічну культуру.

Музей має унікальну колекцію артефактів VI-III ст. до н.е., експозиція складається з 500 експонатів. За час діяльності його відвідало 200 000 осіб.

Читайте також: "Фальсифікаціям - ні. Про трипільську культуру та "арійство"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".