Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/08/31/92753/

Заборонене будівництво на Десятинній триває. ФОТО

31.08.2012
Біля залишків фундаменту Десятинної церкви у Києві тривають будівельні роботи у каплиці УПЦ МП.

Біля каплиці зібралися громадські активісти, які вимагають виконати припис столичної інспекції з державного архітектурно-будівельного контролю, і припинити будівництво, повідомляє УП.Київ із посиланням на "Тиждень".

Активіст громадської ініціативи "Збережемо старий Київ" Ігор Луценко наголошує, що попри припис будінспекції, раніше аналогічні приписи видавала також прокуратура.

Він не вірить запевненням представників монастиря своїх, що вони не проводять будівництво, а лише виконують ремонтні роботи на вимогу пожежників.

 Всі фото: Роман Малко (tyzhden.ua)

"Пожежна інспекція могла сказати щось лише з приводу кабелів. А бетонний фундамент, камінні стіни - це вже ознака капітального будівництва", - наголосив він.

 

На думку Луценка, вирішення питання із каплицею біля Десятинної церкви "застрягло на рівні Попова".

 

"Попов погоджується, що роботи ведуть незаконно, але нічого не хоче робити. Все залежить від нього. Його підлеглі мають це все демонтувати", - вважає він.

Втім, він не вірить, що "за цієї влади" каплиця буде демонтована.

 

У свою чергу глава постiйної комiсiї Київської міської ради з питань культури та туризму Олександр Бригинець звернувся до глави УПЦ МП Володимира втрутитися у цю ситуацію.

Поблизу будівництва чергують міліціонери.

 

Як відомо, 29 серпня Інспекція з державного архітектурно-будівельного контролю в Києві передала священикам Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ МП припис про припинення будівельних робіт в охоронній зоні історичного заповідника.

Дивіться інші матеріали за темою "Десятинна церква"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".