Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2012/10/10/96352/

Нового директора Національний художній музей отримає у п'ятницю

10.10.2012
На пост директора заявлені 4 претенденти. Засідання комісії по визначенню керівника Національного художнього музею України відбудеться у п'ятницю, 12 жовтня.

Про це пише ЛІГА.net

Якщо учасники засідання не дійдуть згоди, питання буде винесено на розгляд Музейної ради, із залученням громадськості та експертів. Про це повідомив міністр культури України, Михайло Кулиняк.

Міністр зазначив, що наразі на посаду директора музею є чотири заявки. Це Юлія Литвинець, хранитель Національного художнього музею, Тетяна Миронова, в.о. генерального директора, Катерина Стукалова - кореспондент мистецтвознавчих розділів Української правди й газети Коммерсант і Людмила Березницька - президент міжнародної благодійної організації Фонд Ейдос.

5 квітня цього року Мінкультури звільнило директора Національного художнього музею, Анатолія Мельника, за невиконання музеєм плану по відвідуваності. Напередодні звільнення Анатолій Мельник заявляв, що з приміщення Кабміну зникли коштовні картини.

 

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".