Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/02/27/114551/

СУМСЬКІ ДЕПУТАТИ ПІДТРИМАЛИ ЗНЕСЕННЯ ВСІХ ЛЕНІНІВ У МІСТІ

27.02.2013
Сумська міськрада на сесії у середу більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення в місті всіх пам'ятників Леніну.

Про це повідомляє "Данкор".

Міський голова Геннадій Мінаєв звернувся до депутатів з проханням висловити ставлення до його ініціативи, згідно з якою пам'ятник Леніну біля БК "Хімік" має бути зруйнований і замінений пам'ятником Олександру Кравченко.

А пам'ятник Леніну в районі Дуровщина повинен бути переплавлений в пам'ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву, в честь якого має бути перейменована і нинішня вулиця Кірова.

За пропозицію мера проголосували 43 з 75 депутатів міськради.

Мінаєв за підсумками голосування сказав, що поки утримається від активних дій, до яких би приступив, якби його підтримали дві третини депутатів.

Як відомо, 15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Леніну в Охтирці Сумської області.

16 лютого сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника згідно зі ст. 296 КК (хуліганство).

Читайте також інші матеріали ІП за темою "Монументи"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".