Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/03/14/117532/

Азіров розчарований тим, що ЗМІ не написали про Вернадського

14.03.2013
Прем'єр-міністр України Микола Азаров розчарований недостатнім висвітленням у ЗМІ такої знаменної дати, як 150-річчя з дня народження відомого академіка Володимира Вернадського.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Я був просто вражений тим, що такій події, як ювілей академіка Вернадського, не знайшлося місця в ефірі більшості національних телеканалів та на шпальтах газет, - - сказав голова уряду, відкриваючи засідання Кабміну. - Можливо, відбулися якісь інші події, які перекрили значимість ювілею світового масштабу? Так ні ж, в ефірі все та ж скандальність, скепсис, дріб'язковість".

На думку Азарова, таким чином ЗМІ не дають українцям пишатися тими людьми і подіями, які цього заслуговують.

"А де, до речі, були націонал-патріоти, де їхня позиція? Такого не повинно бути. Нам усім необхідно задуматися, як припинити штучну ескалацію негативних настроїв, які насправді дуже гальмують розвиток держави, розвиток особистості", - обурився прем'єр.

Володимир Вернадський - один із засновників і перший президент Української академії наук, творець багатьох наукових шкіл.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".