Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/07/8/129406/

Скарби Кримської землі стали відомі в Європі

08.07.2013
3 липня 2013 в LandesMuseum - Рейнському крайовому музеї міста Бонна (Німеччина) - відбулося відкриття унікальної виставки "Крим - золотий острів у Чорному морі".

Про це пише prostir.museum.

Один з експонатів Керченського заповідника - скульптура "Змієногої богині - проростаючої діви" - відкриває виставку в LandesMuseum. Цей унікальний пам'ятник ще недавно був представлений в античній експозиції Керченського історико-археологічного музею, а зараз встановлений просто навпроти центрального входу в музей як найяскравіший експонат, що відображає глибинну суть греко-варварської культури античних міст Північного Причорномор'я. Організаторів виставки та відвідувачів музею захоплюють і інші пам'ятники, привезені з Керчі - скульптури, стели, архітектурні деталі з лапідарною колекції, розписні вази і теракотові статуетки шанованих на Боспорі богів, вироби з кераміки і скла, твори торевтики, вишукані прикраси і предмети похоронного інвентарю - всього 190 музейних предметів.

Відкриття виставки стало підсумком роботи цілого ряду служб і підрозділів як на Україні, так і за її межами. Крім співробітників музеїв та наукової громадськості у підготовці виставки брали участь працівники Міністерства культури України та Міністерства культури Криму, Міністерства закордонних справ, співробітники митниць, брокери, представники транспортних компаній, а також компанії Міжнародні авіалінії України.

Виставка "Крим - золотий острів у Чорному морі" працюватиме з 3 липня 2013 до 19 січня 2014 року в Бонні, потім скарби Криму побачать мешканці та гості Амстердама (Нідерланди). У червні 2014 експонати будуть повернуті в Україну, і всі бажаючі знову зможуть побачити унікальні твори античного мистецтва з фондів Керченського історико-культурного заповідника в історико-археологічному музеї, Золотої комори і лапідарій.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".