Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2013/11/1/138916/

АНОНС: конференція про історію профспілкового й лівого руху

01.11.2013
2-3 листопада в Києві відбудеться міжнародна конференція "Нові профспілки й демократичні ліві: історичне коріння та ідейні орієнтири".

"Традиції боротьби за демократичні та соціалістичні цінності нерозривно пов'язані з історією робітничого і профспілкового руху, - йдеться в анонсі конференції. - Нам необхідно
згадати і переосмислити досвід робітника і лівого руху, щоб зрозуміти і сформулювати свою політичну й історичну місію на сучасному етапі".

Організатори вважають за необхідне продовжити дискусію про історію робітника, профспілкового і демократичного рухів, їх сучасний стан та перспективи розвитку.

Ілюстрація з анонсу заходу

Серед іншого, на конференції планується обговорення наступних питань, пов'язаних з історією профспілкового руху:

Соціалістичні ідеї і рух трудящих у XIX - поч. XX століть (Драгоманов, українські анархісти і ліві соціалісти-революціонери, емігрантські "партійні школи" в Італії, селянський і робітничий спротив більшовицькому режиму)

Незалежний соціалізм проти сталінізму й капіталізму (есерівська еміграція, антисталінський комунізм, троцькістська опозиція, переслідування робітничих і лівих активістів в УРСР 1950-80 рр., 1968 рік у Франції, пострадянські анархо-синдикалісти)

Проблеми вивчення історії лівого та робітничого руху (Лев Камєнєв, український Троцький, російська революція 1910-20-х, ПОУМ у Громадянській війні в Іспанії тощо).

Також на конференції йтиметься про сучасні проблеми лівого і профспілкового руху.

Організатори: Конфедерація вільних профспілок України, Конфедерація праці Росії, Білоруський конгрес демократичних профспілок, Конфедерація профспілок Грузії, журнал соціальної критики "Спiльне" та інші.

Контакти організаторів: kyiv.labour2013@gmail.com

Дивіться також: "Короткий нарис українського марксизму"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".