Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/02/7/141254/

У Сумах законно знесли Леніна. ФОТО

07.02.2014
У Сумах прибрали погруддя Володимира Леніна біля будинку культури "Хімік".

Про це повідомляє "Данкор" із посиланням на начальника міськуправління капітального будівництва і дорожнього господарства Віталія Шилова.

"Ми просто виконали рішення міської ради", - наголосив Шилов.

 Фото: Віталій Денисов, dancor.sumy.ua

"З постаментом розберемося навесні, - написав у своєму фейсбуку міський голова Сум Геннадій Мінаєв. - Табличку комуністи нехай знімають самі".

Ще один сумський пам'ятник Леніну - в урочищі Дуровщина - приберуть пізніше. Про точний час його демонтажу Шилов відмовився говорити, мотивуючи тим, що тоді нічого не вийде через "натовпи журналістів і співчуваючих".

Володимир Ульянов (партійний псевдонім - "Ленін") - ключова фігура у партії більшовиків (відлам Російської соціал-демократичної робітничої партії), керівник більшовицького перевороту в Російській республіці (осінь 1917 року), ідеолог створення СРСР.

Нагадаємо, у квітні 2013 року депутати Сумської міськради проголосували за демонтаж пам'ятника-бюста Леніна, встановленого біля будинку культури "Хімік". На його місці планується встановити пам'ятник засновникові міста Суми – козацькому полковнику Герасимові Кондратьєву.

У лютому 2013 року Сумська міськрада більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення у місті всіх пам'ятників Ленінові.

Дивіться також інші матеріали про встановлені і знищені пам'ятники Леніну в Україні

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".