Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/06/13/143229/

Підручник для школярів РФ про Крим: "Запретили русский язык". СКАН

13.06.2014
У нових підручниках з історії для російських шкіл анексія Криму пояснюється тим, що після зміни влади у Києві прийняли закон про заборону користуватися російською мовою.

Відповідний скан у своєму Facebook оприлюднив харків'янин Сергій Гавриленко.

"Новий підручник з історії для дев'ятих класів російської школи, - коментує скан користувач. - Що ще можна сказати про цю країну?"

 

Як відомо, 23 лютого 2014 року Верховна Рада України скасувала закон про мови авторства депутата від ПР Вадима Колесніченка. Жодного закону про заборону використання будь-якої мови ВР ніколи не приймала.

У червні 2014 року президент РФ Владімір Путін доручив уряду доповнити концепцію нового підручника вітчизняної історії інформацією про роль Криму і Севастополя "в долі Російської імперії, СРСР і сучасної Росії".

 

Нагадаємо, Путін очолює опікунську раду створеного у 2012 році "Російського історичного товариства". Головою цієї організації є Сєрґєй Наришкін, який до того був головою президентської Комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.

Саме РІТ розробляє однакову для всіх шкіл "канонічну" концепцію викладання історії Росії в середній школі. Саме Путін і має підписати остаточний варіант концепції та єдиного підручника історії.

У червні 2013 року 71% громадян Росії підтримував ідею написання єдиного підручника історії для школи.

Тоді ж повідомлялося, що автори концепції єдиного підручника уникають говорити про сталінські репресії. Постаті лідерів СРСР Йосипа Сталіна, Микити Хрущова та Леоніда Брежнєва планувалося розглядати в контексті тих реформ, які вони здійснили. А правління Путіна і Дмітрія Мєдвєдєва визначалося як таке, що принесло "стабільність в економіці та політичній системі".

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".