Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2014/07/25/143846/

У Дніпропетровську - виставка про сталеварів

25.07.2014
В Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького відкрилася виставка "Люди металу", приурочена до Дня працівника металургійної та гірничодобувної промисловості України.

Про це повідомляє Музейний простір.

Виставка створена Народним музеєм ПАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського".

Виставка розповість про історію одного з найстаріших металургійних підприємств України, яке було засноване Брянським акціонерним товариством і дало перший чавун в травні 1887 року.

До початку 1990-х рр. завод багато в чому був містоутворюючим для Дніпропетровська. Завдяки його діяльності були створені: міський водопровід і набережна, Брянська церква (нині — Будинок органної та камерної музики), метро, міські лікарні № 2 та 11 і багато інших установ і будов нашого міста.

Навіть історія футбольного клубу "Дніпро" бере свій початок від футбольної команди Брянського робітничого індустріального технікуму (1918 р.).

На виставці будуть представлені і матеріали Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького, де зберігається велика колекція з історії заводу.

Дивіться також: "Екскурсія Дніпропетровським історичним музеєм. ФОТО"

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".