Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/03/17/149018/

В ЗАПОРІЖЖІ НАРЕШТІ ЗНЕСЛИ НАЙБІЛЬШОГО ЛЕНІНА. Фото

17.03.2016
Сьогодні в місті Запоріжжя демонтували найбільший в Україні пам'ятник Володимиру Леніну.

20-метровий монумет височів над Дніпром коло греблі ДніпроГЕСу. Спеціалізоване підприємство почало його демонтаж іще вчора, однак кілька разів рвався трос на підйомному крані. 

Останню добу Громадське телебачення вело відеотрансляцію з веб-камери за процесом знесення пам'ятника Іллічеві. Трансляцію станом на 21:00 16 березня дивилося 1083 чоловік.

Стоп-кадр з трансляції Громадського Запоріжжя

Тривалий процес знесення Леніна зібрав натовп сотень глядачів, а коли вождя зняли, то на радощах у повітря полетіли феєрверки, - передає Четвертая Власть

 Джерело: ФБ Дмитра Харькова

За даними Української правди, вранці на площі Запорізькій біля монумента Леніну поліція затримала екс-депутата Запорізької міськради Юрія Петровського.

Колишній депутат, прибічник комуністичних ідей, роздавав листівки разом із іншими прихильниками вождя. Поліція затримала Петровського і супроводила його до Дніпровського райвідділку.

 Джерело: ФБ Дмитра Харькова 
 Джерело: ФБ Дмитра Харькова 

Пам'ятник радянському революціонеру й комуністу Володимиру Леніну (Ульянову) на площі Леніна в Запоріжжі встановили 6 листопада 1964 р. до чергової річниці Жовтневої революції 7 листопада. Скульптори — М. Лисенко, Н. Суходолов, архітектори — Б. Приймак, В. Ладний.

Загальна висота скульптури - 19,8 метрів. Рука бронзового вождя вказує на ДніпроГЕС, яка теж названа на його честь.

Інше за темами ЗАПОРІЖЖЯ та ДЕКОМУНІЗАЦІЯ

І. Б.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".