Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/08/4/149172/

У Києві відбулась презентація колекції документів Павла Дорожинського

04.08.2016
У Центральному державному архіві зарубіжної україніки відбулася презентація колекції документів українського громадсько-політичного діяча, публіциста, журналіста Павла Дорожинського (1926–2015) "Шляхетний дар Батьківщині".
 П.Дорожинський

Захід приурочено до 25-ї річниці незалежності України та 90-річчя з дня народження діяча.

Відвідувачі мають змогу ознайомитися з невідомими широкому загалу документами про активну участь Павла Дорожинського у житті української спільноти за кордоном, а також внесок всієї української діаспори у боротьбу за здобуття Україною незалежності.

Весь масив документів розповідає про діяльність Павла Дорожинського як члена Ідеологічно споріднених націоналістичних організацій, Організації державного відродження України, Світового конгресу вільних українців, Організації українських націоналістів, Об’єднання українських націоналістів (державників), Центрального союзу українського студентства та інших українських громадських організацій за кордоном.

Представлені документи із колекції Дорожинського висвітлюють також державницьку і громадську діяльність Андрія Мельника, Тараса Бульби-Боровця, Івана Кабачківа, Олександра Шульгина, Євгена Онацького, Олега Лащенка та інших видатних українських постатей.

Гармонійним доповненням до архівних документів стали книги з власної бібліотеки Павла Дорожинського з дарчими написами Андрія Мельника, Уласа Самчука, Любомира Винара, Левка Лук’яненка, Атени Пашко та ін.

Презентація увінчалась підписанням угоди про передавання документів Центральному державному архіву зарубіжної україніки і частини бібліотеки Кам҆янець-Подільському національному університету ім. Івана Огієнка.

Адреса: м. Київ, вул. Солом’янська, 3 (Центральний державний архів зарубіжної україніки)

Вхід вільний. Презентація колекції документів триватиме до кінця серпня 2016 р.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".