Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/09/27/149212/

На Львівщині знадено бідон із документами підпілля ОУН. ФОТО

27.09.2016
Пошуковці передали директору Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Руслану Забілому знайдені ними документи збройного підпілля ОУН.

Про це "Історичні правді" повідомили в Центрі досліджень визвольного руху. Знахідка після реставраційних робіт поповнить Архів Центру досліджень визвольного руху.

23 вересня 2016 року, Громадська організація "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" проводила пошукові роботи останків загиблих солдатів Другої світової війни в с. Зашків Золочівського району Львівської області.

На глибині 0,4 м пошуковці натрапили на молочний бідон ємністю 40 літрів. Як виявилося, в бідоні захований архів одного з підпільних осередків ОУН Золочівського р-ну, документи якого датуються 1951 роком.

Так виглядає повстанський архів 

Попри те, що документи пролежали в землі 65 років, вони збереглися дуже добре. Голова Товариства "Пам'ять" Любомир Горбач передав знайдені матеріали директору Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" Руслану Забілому для реставрації та дослідження.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".