Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/10/11/149231/

АНОНС: У Харкові В'ятрович презентує нову книгу про польсько-українські конфлікти 1942-47

11.10.2016
11 жовтня голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович представить в Харкові свою книгу “За лаштунками “Волині-43”. Невідома польсько-українська війна”.

"За лаштунками "Волині-43". Невідома польсько-українська війна" – це чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття.

Сучасні Західна Україна та Східна Польща — Холмщина, Волинь, Галичина, Закерзоння — території, де під час і після Другої світової війни палахкотіло польсько-українське протистояння.

Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині в контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.

Криваве доміно маловідомої війни між поляками і українцями у 1942–1947 автор розкриває завдяки невідомим раніше документам української та польської підпільних армій, звітам німецької окупаційної влади та радянських партизан. 

В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, які були головними дійовими особами трагедії, що тривала не один рік.

 

11 жовтня, вівторок, 18:30

Місце: книгарня "Є" (Харків, вул. Сумська, 3)

Вхід вільний.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".