Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/10/21/149257/

АНОНС: В'ятрович презентує нову книгу про польсько-українську війну у Києві

21.10.2016
22 жовтня в Києві відбудеться презентація книги "За лаштунками Волині-43. Невідома польсько-українська війна" авторства Володимира В'ятровича.

Ця книжка – чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині у контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни.

В основі дослідження — свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової та УПА, що були головними дійовими особами трагедії, яка тривала не один рік.

Хто ховався й далі ховається за лаштунками цих подій? Хто отримує політичні дивіденди з історії протистояння двох найчисленніших європейських народів, що виборювали свою державність під владою імперій?

Читач отримає можливість сформувати власну думку про події не на основі медійних повідомлень чи політичних спекуляцій, а за допомогою фактів і документів, а також аналізу сучасних політичних та інформаційних кампаній.

 

Володимир В’ятрович — історик і публіцист, дослідник українського визвольного руху, голова Українського інституту національної пам’яті, ініціатор пакету законів про декомунізацію. Очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КГБ.

Працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету, потім вивчав матеріали архіву Інституту Гувера Стендфордського університету. Автор та співавтор восьми книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії.

Книга вийшла друком у "Клубі Сімейного Дозвілля" спільно з Центром досліджень визвольного руху.

Субота, 22 жовтня, 18:00

Місце: книгарня "Є" (Київ, вул. Лисенка, 3, м. "Золоті ворота").

Організатори: видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" та Центр досліджень визвольного руху.

Вхід вільний.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".