Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/11/14/149317/

США вшанували жертв Голодомору та висловили солідарність Україні

14.11.2016
Сполучені Штати Америки заявили про свою солідарність із українським народом у пам’ять про жертв Голодомору – одної з найжахливіших рукотворних трагедій у новітній історії.

Таку заяву поширив прес-секретар Білого дому, передає офіційний веб-сайт американського урядового відомства. 

"83 роки тому понад три мільйони людей в Україні померли внаслідок безжальної політики Йосипа Сталіна. Цілеспрямованим вилученням української землі та хліба Радянський Союз спричнив масовий голод.

Після вилучення та без доступу до їжі Радянська Україна, що колись була житнецею Європи, перетворилася на край безмірних людських страждань.

Знову і знову українці доводять світу, що людський дух незнищенний. Навіть під час найтемніших часів український народ гідно продовжував боротьбу за мир, свободу й демократію. Сьогодні перед лицем нових загроз цим цінностям американці стоять пліч-о-пліч із українцями, які хоробро боронять свою територію та демократію.

Українсько-американська спільнота й друзі українського народу важко працюють, аби пам’ять про тих, хто постраждав під час Голодомору, продовжувала жити, в той час, як усі ми гуртом прагнемо побудувати кращий, вільніший та справедливіший світ", – ідеться у зверненні. 

Нагадаємо, що цьогоріч день пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років відзначається в суботу 25 листопада. "Історична правда" невдовзі опублікує розклад заходів. Слідкуйте за оновленнями.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".