Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2016/11/23/149346/

Польща й Україна домовились про випуск документального збірника про ОУН на Закерзонні

23.11.2016
У 2017 році Польща й Україна видадуть збірник документів комуністичних спецслужб про діяльність ОУН на території Польщі

Про це заявив у вівторок заступник начальника відділення Архіву польського Інституту національної пам'яті в Лодзі Єжи Беднарек під час засідання круглого столу на тему "Польща та Україна в архівах комуністичних спецслужб. 20 років діяльності спільної робочої групи" в Укрінформі

У центрі уваги дискусії були підсумки та плани видання документальної серії "Польща та Україна у 30-40 роках XX сторіччя". Станом на 2016 рік вийшло 8 збірників документів з польських та українських архівів.

"Зараз ми працюємо над 9 томом спільного видання, який буде присвячено діяльності польських і радянських спецслужб щодо керівництва Організації українських націоналістів у 1944-50-му роках на території Польщі. Згідно з нашими домовленостями, яких ми сьогодні досягли, цей том буде опубліковано в середині наступного року", - сказав Беднарек.

Мажена Крук, в.о. директора Архіву Інституту національної пам'яті, повідомила, що у спільних планах на наступні 2 роки також видання 10 тому в 2018 році.

"Хотілося б звернути увагу і на більш пізні періоди - 50-ті і 60-ті роки", - сказала вона.

Вона також висловила сподівання, що вдасться зберегти високі темпи в роботі, адже завдяки декомунізаційному законодавству в Україні зараз уже немає жодних перешкод для співробітництва.

"Це стосується і розсекречених документів, і часових рамок, коли ми можемо цим займатися", - уточнила Мажена Крук

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".