Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/01/23/149487/

Папа Римський переживає, що популізм породить нового Гітлера

23.01.2017
Папа Римський Франциск застеріг від небезпеки популізму та політичних криз, які змушують людей голосувати за тих, кого вони вважають "спасителями", і в кінцевому рахунку, призводять до виникнення диктатур на кшталт гітлерівської Німеччини.

Таку заяву понтифік зробив в інтерв’ю іспанській газеті "El Pais" після інавгурації Донадльда Трампа, передає RFI.

"Для мене типовий приклад популізму в Європі — це 1933 рік у Німеччині", — сказав Папа Франциск. Він нагадав, що Гітлер "не захоплював владу, а його обрав власний народ, а потім він знищив власний народ".

За його словами, сьогодні є люди, які говорять про потребу шукати "спасителя", який повернув би їм ідентичність, і про необхідність захищатися за допомогою стін і колючого дроту.

При цьому, в Німечині в 1930-х роках "народ у стані кризи також шукав свою ідентичність, і ми знаємо, що потім сталося".

Зрештою, Папа Римський порадив уникати поспішних суджень про нового американського президента. "Побачимо, що він зробить, і потім оцінимо", — додав він.

У день інавгурації Трампа, 20 січня, Папа Франциск висловив надію, що при ухваленні рішень той керуватиметься "багатими духовними й етичними цінностями" американського народу й піклуватиметься про бідних.

 

 

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".