Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/02/14/149538/

У Москві закрився ресторан "НКВД". ФОТО

14.02.2017
Під тиском громадськості в Москві закрився ресторан зі скандальною назвою "НКВД".

Про це повідомляє журналістський проект "Fahrenheit Vision" на своїй сторінці у "Фейсбуці". Після того, як заклад потрапив у поле зору громадськості на початку грудня 2016 року, активісти провели кілька пікетів проти ресторану.

Фото:  ФБ Fahrenheit Vision

До того ж, вони залишили негативні записи в книзі відгуків закладу. З фотографій, зроблених усередині ресторану, видно, що інтер’єр прикрашено портретами радянського диктатора Йосипа Сталіна та засновника радянського карального органу ВЧК (Всеросійської надзвичайної комісії по боротьбі з контрреволюцією) Фелікса Дзержинського.

"Старший Брат слідкує за тобою". Фото:  ФБ Fahrenheit Vision 
"Залізний Фелікс" ніби нагадує відвідувачам: "Те, що ви ще не сидите, це не ваша заслуга, а наше недопрацювання". Фото:  ФБ Fahrenheit Vision

Російський адвокат Марк Фейгін 12 лютого виклав фото, на якому видно, що заклад зачинився і зняв вивіску. Саме Фейгін перший у грудні минулого року опублікував знімки фасаду з написом "НКВД".

Фото:  ФБ Mark Feygin 

Як повідомлялося, на сайті товариства "Меморіал" опублікували довідник "Кадровий склад органів державної безпеки СРСР. 1935—1939", куди ввійшли дані про майже 40 тис. співробітників органів НКВД за 1935–1941 роки.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".