Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/05/22/149811/

СБУ завадила контрабанді коштовностей часів Київської Русі. ФОТО

22.05.2017
У Чернігівській області Служба безпеки України попередила спробу контрабандного вивезення за кордон культурних цінностей часів Київської Русі.

Як повідомляє "Новое время", один з місцевих жителів, який є так званим "чорним археологом", під час незаконних пошукових робіт знайшов скарб старовинних прикрас із золота та срібла.

Фото: прес-служба СБУ

"Він намагався продати їх ділкам, які займаються незаконним перепродажем історико-культурних цінностей за кордон. Однак оперативники спецслужби запобігли такій спробі. Старовинні прикраси вилучені та передані на експертизу для встановлення їх історичної та культурної цінності. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України", - додали в СБУ.

Фото: прес-служба СБУ

Фото: прес-служба СБУ
Фото: прес-служба СБУ
Фото: прес-служба СБУ

Як повідомлялося, у Чернігові пам'ятник гетьману Богдану Хмельницькому почали розвертати в протилежний бік — обличчям до П'ятницької церкви й центральної площі міста і спиною — до Москви.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".