Українська правда
Історична правда
Постійна адреса публікації: https://www.istpravda.com.ua/short/2017/06/19/149953/

Оголошено результати ЗНО з історії України

19.06.2017
Український центр оцінювання якості освіти оголосив результати зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, яке абітурієнти складали 2 червня.

Про це повідомляє портал Osvita.ua.

Тест з історії України містив 60 завдань, за правильне виконання яких учасник мав можливість отримати 94 тестових бали.

Пороговий бал "склав/не склав" для тесту ЗНО з історії України встановлений експертною комісією на рівні 27 тестових балів.

В основу визначення рейтингу кожного абітурієнта покладено його результати, обраховані на основі загальної суми тестових балів. Результати будуть вказані в інформаційних картках до сертифікатів ЗНО, що кожен учасник тестування зможе роздрукувати з власної інформаційної сторінки на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Усі учасники, які подолали встановлений експертами бар’єр, отримали рейтингову оцінку, що визначена за шкалою від 100 до 200 балів. Отриманий результат тестування учасники ЗНО зможуть використовувати під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів.

Таблиця переведення тестових балів з історії України у 200-бальну шкалу

Оскільки результати частини тесту зовнішнього оцінювання з історії України можуть бути враховані як державна підсумкова атестація за шкільний курс з історії України, УЦОЯО склав та затвердив окрему таблицю переведення тестових балів у шкалу 1-12 балів.

Учасники тестування поточного року зможуть ознайомитись зі скан-копіями своїх бланків відповідей. Бланки відповідей будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників.

Таблиця переведення тестових балів з історії України у шкалу 1-12 балів

Також у випадку сумнівів щодо об’єктивності визначених результатів учасник тестування має право подати апеляційну заяву, надіславши її поштою на адресу Українського центру оцінювання якості освіти протягом 5 календарних днів з моменту оголошення результатів тестування.

© 2010-2020, Українська правда, Історична правда
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на "Історичну правду".